tips

Zorgeloos op Vakantie

Vakantie? Zorg dat je sociale media wél blijven werken!

Als zelfstandige is een vakantie nemen wellicht een zeldzame luxe. En als je dan eindelijk die welverdiende rust pakt, wil je het liefst alle zorgen achter je laten. Maar wat doe je met je online aanwezigheid? Geen paniek! Met een beetje planning kan je je sociale media laten werken, zelfs terwijl jij je cocktail nipt op het strand.

Plan je content in

Het is onmogelijk om elke dag te posten als je op vakantie bent. Gelukkig hoef je dat ook niet! Maak gebruik van planningstools zoals Metricool, Later of de native planningstools in je sociale media apps. Zo kan je al je berichten en stories op voorhand inplannen, zodat je je volgers trouw op de hoogte houdt, zelfs terwijl je offline bent.

Automatische antwoorden

Niets is frustrerender voor klanten dan onbeantwoorde vragen. Stel daarom een automatisch antwoord in op je e-mail en sociale media. Laat hierin weten dat je op vakantie bent en wanneer je terug bent. Je kan ook een link toevoegen naar een contactformulier of FAQ-pagina, waar ze eventuele vragen kunnen stellen.

Laat ze weten wanneer je terug bent

Vergeet niet om je volgers te laten weten wanneer je terug bent van vakantie. Zo weten ze wanneer je terug bereikbaar bent en houden ze hun interesse vast. Maak gerust alvast een aankondiging van je terugkomst met een leuke teaser over wat je na je vakantie gaat doen.

Met deze tips ben je zeker dat je sociale media blijven werken, zelfs terwijl jij geniet van je welverdiende vakantie. Zo kan je na je terugkomst fris en uitgerust weer van start gaan!

Extra tips:

  • Maak een pakkende "out of office"-afbeelding voor je sociale media profielen.
  • Deel leuke vakantiefoto's in je stories, maar overdrijf niet!
  • Plan een leuke winactie of giveaway die loopt tijdens je vakantie.


** Deze inhoud is enkel beschikbaar voor Let's Connect leden met een premium account