tips

Zet je bedrijf op Goudengids

Het klinkt als bedrijfsverraad, onze eigen klanten aanmoedigen om zich te registreren bij concurrenten zoals Goudengids en Handelsgids.

Maar wat als we je vertellen dat dit juist dé sleutel is tot ongeëvenaard SEO-succes? Ja, je leest het goed! 

In dit artikel onthullen we waarom het noodzakelijk is om je ook bij hen te registreren. Deze strategie kan je Google-ranking dramatisch verhogen. Lees verder om te ontdekken waarom je deze cruciale stap niet mag overslaan.

Het Belang van Online Bedrijvengidsen

Bedrijvengidsen zijn online platformen waar bedrijven hun diensten en contactinformatie kunnen vermelden. Ze fungeren als digitale telefoongidsen, maar met veel meer functionaliteit. Bedrijven kunnen foto's, beoordelingen, links naar hun website en nog veel meer toevoegen.

 • Vergroot de Zichtbaarheid
  Bedrijvengidsen helpen ondernemingen om gevonden te worden door potentiële klanten. Die zijn vaak op zoek zijn naar specifieke diensten of producten in hun regio. Gelukkig vinden ze via een bedrijvengids ook jouw onderneming.
 • Verhoogt het Vertrouwen
  Een bedrijf dat vermeld staat in meerdere gidsen, komt betrouwbaarder over. Het toont aan dat het bedrijf actief is en zijn online aanwezigheid serieus neemt.

Waarom We Willen dat je je registreert bij anderen

Het lijkt misschien contra-intuïtief om onze eigen concurrenten te promoten maar wij helpen bedrijven. Zelfs als we je daarvoor naar iemand anders sturen.

Hier zijn enkele redenen waarom we echt geloven in deze strategie.

 • Meer Backlinks, Meer Kansen
  Backlinks, oftewel inkomende links naar je website, zijn een van de belangrijkste factoren die Google gebruikt om de relevantie en autoriteit van je website te bepalen. Hoe meer kwalitatieve backlinks je hebt hoe beter je site zal ranken in de zoekresultaten.
 • Diversificatie van Backlinks
  Door je bedrijf bij meerdere gidsen te registreren, creëer je een breder scala aan backlinks. Google waardeert diversificatie omdat het aantoont dat je website op verschillende betrouwbare plaatsen wordt genoemd.
 • Verhoogde Domeinautoriteit
  Elke backlink draagt bij aan de autoriteit van je website. Dit is een maatstaf die bepaalt hoe goed een website presteert in zoekmachines. Meer backlinks van gezaghebbende sites zoals Goudengids en Handelsgids kunnen je domeinautoriteit aanzienlijk verhogen.

Verbeterde Lokale SEO

Lokale SEO is van cruciaal belang voor bedrijven die afhankelijk zijn van klanten uit hun directe omgeving. Bedrijvengidsen spelen een sleutelrol in lokale SEO.

 • Nauwkeurige Bedrijfsinformatie
  Door je bedrijfsgegevens op meerdere gidsen consistent te houden, verbeter je de lokale SEO. Google hecht veel waarde aan consistente bedrijfsinformatie zoals naam, adres en telefoonnummer.
 • Meer Lokale Zoekresultaten
  Hoe vaker je bedrijf voorkomt in lokale gidsen, hoe groter de kans dat het in lokale zoekresultaten verschijnt. Dit kan leiden tot meer verkeer naar je website en meer klanten naar je fysieke locatie.

Meer Klanten Bereiken

Elke bedrijvengids heeft zijn eigen publiek en gebruikersbasis. Door je bedrijf op meerdere gidsen te vermelden, vergroot je jouw bereik.

 • Verschillende Demografieën
  Elke gids heeft zijn eigen unieke gebruikersprofiel. Door je bedrijf op verschillende platforms te registreren, bereik je een breder scala aan potentiële klanten.
 • Verhoogde Kansen op Reviews
  Meer vermeldingen betekenen meer mogelijkheden voor klanten om beoordelingen achter te laten. Positieve beoordelingen kunnen de geloofwaardigheid van je bedrijf aanzienlijk verhogen en nieuwe klanten aantrekken.

Praktische tips voor registratie bij meerdere gidsen

Nu je de voordelen begrijpt, zijn hier enkele praktische tips om effectief te registreren bij meerdere bedrijvengidsen.

 • Blijf consistent
  Houd je bedrijfsinformatie consistent. Dit betekent dat je bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer en andere details precies hetzelfde moeten zijn op elke gids. Consistentie helpt zoekmachines om je vermeldingen te verifiëren en je lokale SEO te verbeteren.
 • Optimaliseer je bedrijfsprofiel
  Zorg ervoor dat je bedrijfsprofiel volledig en geoptimaliseerd is. Voeg foto's, gedetailleerde beschrijvingen van je diensten, openingstijden en andere relevante informatie toe. Een volledig profiel trekt meer aandacht en wekt meer vertrouwen bij potentiële klanten.
 • Moedig beoordelingen aan
  Reviews zijn een krachtige vorm van social proof. Moedig je tevreden klanten aan om beoordelingen achter te laten op verschillende gidsen. Reageer ook op beoordelingen, zowel positief als negatief. Zo laat je zien dat je geeft om de mening van jouw klanten. Bovendien leer je ook de negatieve kantjes van je onderneming kennen en krijg je de optie die te verbeteren.

Zet je bedrijf dus maar snel op die andere gids

Door je bedrijf te registreren bij meerdere bedrijvengidsen kan je profiteren van een breder scala aan backlinks, verbeterde lokale SEO, en een groter bereik onder potentiële klanten.

Het resultaat is een sterkere online aanwezigheid en een hogere ranking in Google, wat uiteindelijk leidt tot meer verkeer en meer klanten voor jouw bedrijf.

--

Registreren bij meerdere gidsen is niet alleen een slimme zet, het is een noodzakelijke stap in het bouwen van een robuuste online marketingstrategie. Dus, waar wacht je nog op? Maak gebruik van elke beschikbare gids om je bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen.


Meer info

Bedrijfsgidsen