nieuws tips

Let's Connect en Meer.reviews slaan de handen ineen!

We zijn verheugd om te kunnen aankondigen dat Let's Connect en Meer.reviews, dé software om jou te helpen meer klantenreviews te verzamelen, de handen ineenslaan!

In de digitale jungle van vandaag zijn reviews meer dan online meningen: ze zijn goudklompjes voor bedrijven die hun klanten willen begrijpen, vertrouwen willen winnen en hun omzet willen verhogen. Maar hoe pak je dat aan?

Waarom reviews essentieel zijn

Voor klanten zijn reviews een baken in de branding. Ze geven ze inzicht in de ervaringen van anderen, waardoor ze een weloverwogen keuze kunnen maken. Oftewel: ze creëren vertrouwen. Maar ook voor bedrijven zijn ze goud waard. Positieve reviews bouwen een ijzersterke reputatie op, terwijl negatieve reviews waardevolle feedback geven over verbeterpunten. Zo kun je je producten, diensten en klantenservice continu optimaliseren.

Reviews verzamelen: hoe pak je dat aan?

Klanten laten hun mening graag horen, maar soms hebben ze een duwtje in de rug nodig. Vraag ze daarom proactief om een review na een aankoop, via e-mail of via een pop-up op je website. Vergeet niet om het gemakkelijk te maken: korte formulieren en duidelijke instructies werken het beste.

Naast je eigen website zijn er tal van online platforms waar klanten hun mening kunnen uiten, zoals Google Reviews, Trustpilot en Yelp. Maak hier actief gebruik van! En vergeet niet om in gesprek te gaan met je klanten op social media en forums. Zo krijg je waardevolle feedback én bouw je tegelijkertijd een band met je doelgroep.

  • Incentives en beloningen
    Sommige klanten hebben een incentive nodig om over de drempel te stappen. Bied ze bijvoorbeeld een kleine korting op hun volgende aankoop of een gratis product in ruil voor een review. Zo stimuleer je ze om hun mening te delen.
  • Reageren op reviews
    Of een review nu lovend of kritisch is, reageer altijd. Bedank klanten voor hun feedback en laat zien dat je hun mening waardeert. Ga bij negatieve reviews in gesprek met de klant om de problemen op te lossen. Zo laat je zien dat je klantgericht bent en oog hebt voor verbetering.


Reviews zijn een krachtig instrument om je klanten te begrijpen, vertrouwen te winnen en je bedrijf te verbeteren. Door ze actief te verzamelen, te analyseren en te beantwoorden, zet je de kracht van klantgerichtheid om in groei en succes. Maar je moet er wel tijd insteken, en tijd is kostbaar.


Goed nieuws! Dankzij onze samenwerking met Meer.reviews krijg ja als premium lid van Let's Connect een gratis Starter pakket van de software. Zo kan je jouw klanten automatisch vragen om een review. Benieuwd hoe dat in z'n werk gaat? Bekijk het hier.

Geen premium lid van Let's Connect? Vraag hier je demo aan van Meer.reviews.