tips

Vacatures invullen met social media

Perfecte kandidaten vinden? Social media is uw nieuwe wapen!

De war on talent is in volle gang. De juiste mensen vinden is lastiger dan ooit. Traditionele wervingsmethoden schieten vaak tekort. Maar er is hoop! Social media biedt een krachtige tool om met potentiële top performers in contact te komen. Deze uitgebreide gids helpt u op weg: van strategie tot praktische tips om uw social media recruitment naar een hoger level te tillen.

Waarom social media dé oplossing is voor uw wervingsproblemen

 • Groot bereik
  Miljoenen potentiële kandidaten zitten op platforms als Facebook, LinkedIn en Instagram. Bereik hen met uw vacatures!
 • Doelgericht zoeken
  Target uw vacatures op specifieke criteria. Zo vindt u kandidaten met de juiste locatie, interesses, opleiding en werkervaring.
 • Kostenbesparend
  Social media is vaak een stuk goedkoper dan advertenties in kranten of op vacaturewebsites.
 • Employer branding
  Laat zien waar uw bedrijf voor staat en trek talent aan dat past bij uw cultuur.
 • Betere kandidaten
  Sociale media profielen geven u meer inzicht in iemands persoonlijkheid en werkethiek dan alleen een cv.

Kies de juiste social media kanalen

 • LinkedIn
  Ideaal voor hoogopgeleide professionals met geavanceerde zoekfuncties.
 • Facebook
  Breed bereik voor alle functies, perfect voor employer branding en betrokkenheid.
 • Instagram
  Spreek een jongere doelgroep aan met visuele content en employer branding.
 • Twitter
  Deel real-time updates over uw bedrijf en vacatures met korte, pakkende content.
 • Niche-platformen
  Overweeg platforms relevant voor uw sector, zoals Indeed, Glassdoor, Monster of StepStone.

Social media: actief werven in plaats van passief wachten

Vergeet saaie job boards. Social media laat u actief op zoek gaan naar talent. Zoek op LinkedIn, Twitter en zelfs forums in uw branche. Kandidatenprofielen onthullen hun achtergrond, expertise en persoonlijkheid. Zo vindt u gericht kandidaten die perfect passen bij uw cultuur.

Social media is een tweerichtingsstraat. Laat uw unieke bedrijfscultuur zien! Deel foto's van leuke teamevents, successen van medewerkers en de dagelijkse sfeer op kantoor. Deze authentieke kijk trekt kandidaten aan die zich thuis voelen in uw werkomgeving.

Bouw relaties op, verzamel geen cv's

Ga verder dan cv's verzamelen. Maak contact met potentiële kandidaten, reageer op hun berichten, discussieer mee in branchegerelateerde threads en beantwoord hun vragen. Bouw relaties op en plant zaadjes voor toekomstige kansen. Zo vindt u wellicht verborgen talent dat niet actief op zoek is, maar wellicht perfect past bij uw team.

Betrek uw huidige medewerkers! Vraag hen om hun positieve ervaringen te delen op sociale media. Hun authentieke verhalen zijn krachtige rekruteringstools die anderen aantrekken die zich bij uw bloeiende en positieve werkomgeving willen voegen.


Snel en gericht werven met social media

De meeste social media platforms bieden geavanceerde targeting-opties. Promoot uw vacatures bij gebruikers met precies de vaardigheden en ervaring die u zoekt. Dit bespaart u tijd en geld, terwijl de kans op het vinden van de perfecte kandidaat toeneemt.

Social media: een conversatiestarter

Als u een geweldige kandidaat vindt, deelt diegene hun enthousiasme wellicht met hun netwerk. Dit creëert een ripple-effect, waardoor u nog meer talent aantrekt die wellicht perfect bij uw team passen.

Klaar om te beginnen?
Social media is een schatkist vol talent dat wacht om ontdekt te worden. Vind uw volgende sterspeler, bouw een bloeiende bedrijfscultuur en laat uw talentenpool overstromen met potentie. Start vandaag nog met het opzetten van uw social media recruitmentstrategie!



meer info: